1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Je plaatst 5 jaar lang meer dan 4000 foto’s op je Flickr-account en dan is opeens alles weg. Dit overkwam de Zwitserse Micro Wilhelm. Toen hij wou inloggen op zijn account bleek deze tot zijn grote verbazing niet meer te bestaan.

Nadat Wilhelm ontdekte dat iemand foto’s van zijn account gestolen had, maakt hij hier een melding van bij Yahoo!. Flickr besloot de account met het gestolen materiaal te verwijderen, maar verwijderde de verkeerde account. Toen Wilhelm opeens niet meer kon inloggen trok hij aan de bel. Flickr stuurde een excuusmail waarin zij hun fout toegaven en ter compensatie boden zij een gratis Pro-account voor de komende vier jaar. De foto’s kunnen echter niet meer worden teruggehaald.

Wilhelm heeft gelukkig de foto’s nog op een harde schijf staan maar het gaat hem veel tijd kosten om deze weer handmatig online te zetten. Ook is Wilhelm, die zelf ook in de IT werkt, verbaast over het feit dat Yahoo geen back-ups maakt van de accounts en dat zij accounts direct wissen in plaat van deze eerst te deactiveren. Flickr heeft aangegeven te werken aan een proces waarmee in de toekomst een account eenvoudig hersteld kan worden. Hoewel Wilhelm van mening is dat Flickr nog steeds het best beschikbare fotosharing platform is, overweegt hij toch juridische stappen te nemen.