2min

Tags in dit artikel

, , ,

Treyarch, de ontwikkelaar van het laatste deel van de immens populaire serie Call of Duty, loopt de laatste tijd steeds tegen meer problemen aan. Het nieuwe map pack voor de populaire shooter was bijvoorbeeld de afgelopen dagen moeilijk te downloaden. Daarnaast kampt Tryarch met het probleem dat ontwikkelaars geen risico’s meer zouden durven nemen door de toenemende kritiek van spelers.

Dit meldt Treyarchs community manager Josh Olin in een interview met Nowgamer. Meer en meer gamers lijken te vergeten waar de industrie om draait en nemen een steeds negatievere houding aan. "Teveel ontwikkelaars die nieuwe dingen proberen, worden afgekraakt door ‘kenners’ en eigenwijze mensen". Hierdoor wordt volgens Olin de creativiteit alleen nog maar meer beperkt. Olin haalde al eerder boze gamers op zijn nek toen hij verkondigde dat de problemen van de beroemde multiplayer niet aan de ontwikkelaar lag, maar aan de slechte internetverbinding van de spelers.

Treyarch nam het stokje voor dit deel van Call of Duty over van Infinety Ward. Eerder ontwikkelde Treyarch al Call of duty: Big Red One en Call of duty: World at war.


Het eerste map pack voor de laatste telg uit de Call of Duty serie kon de afgelopen dagen niet gedownload worden uit het Xbox 360 menu. Gamers moesten noodgedwongen via de game zelf of via Xbox.com de nieuwe uitbreiding downloaden. Het map pack luistert naar de naam First Strike en bevat vijf nieuwe maps. De mappen Discovery en Kowloon zijn gebaseerd op mappen uit het singleplayer gedeelte. Berlin Wall speelt zich af op het beroemde "Checkpoint Charlie" in duitsland. De laatste map speelt zich af in een hockey stadion en het daarnaast gelegen terrein. Ook bevindt zich in het pack een nieuwe zombie map genaamd: Ascension.

Inmiddels zijn er al meer dan 1,1 triljoen kogels afgevuurd in Black Ops. Met deze kogels zijn 62 miljard spelers neergeschoten, werden er 10 miljard pay backs uitgevoerdt en 5 miljard headshots gemaakt. De meest favoriete wapens blijken de AK47u, Famas en de Galil te zijn. Lightweight, Marathon en Sleight of hand zijn de meest gebruikte perks. Het populaire "kniven" werd 242 miljoen keer iemand fataal.

Vooralsnog is First strike alleen op de Xbox 360 te downloaden. Microsoft sloot een contract met Treyarch af waardoor zij nieuwe content een stuk eerder mag aanbieden. Voor gamers op de PC en PlayStation 3 is het nog even wachten. Een releasedatum is voor hun nog niet bekend.