3min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

HP heeft gisteren op haar ‘Think Beyond’ event een 9,7 inch tablet genaamd TouchPad en twee nieuwe telefoons aangekondigd. Deze telefoons krijgen de naam Pre en Veer mee. Hiermee timmert HP weer volop mee aan de weg in de markt van telefoons en tablets.

TouchPad
Met de TouchPad lijkt het erop dat HP een geduchte concurrent van de iPad heeft ontwikkeld. De nieuwe tablet heeft bijvoorbeeld een indrukwekkende 1,2GHz Snapdragon processor en is daarmee sneller dan elke huidige tablet die op de markt is verschenen. De touchpad heeft een afmeting van 9,7 inch en is ongeveer net zo zwaar en dun als de iPad. Ook qua design lijken er op het eerst oog veel overeenkomsten.

Verder bezit de TouchPad interessante opties zoals het tap-to-share. Hiermee kunnen documenten makkelijk worden gedeeld wanneer WebOS-apparaten tegen elkaar aan worden gelegd. Voor de zakelijke gebruikers ondersteund de Touchpad onder andere VPN, draadloos printen en Google Docs.

HP’s TouchPad draait op WebOS 3.0 een besturingssysteem dat in de handen van HP viel bij de overname van Palm. HP heeft het laatste jaar dit besturingssysteem flink door ontwikkeld. Het succes van deze tablet is dan ook zeer afhankelijk van dit besturingssysteem. De eerder nog door Palm ontwikkelde versie werd destijds goed ontvangen in de VS.

De exacte specificaties van de Touchpad zijn een 9,7 inch display met een resolutie van 1024×768 pixels, de tablet weegt 740 gram en is 13,7 mm dik. De afmetingen bedragen 240x190x13,7mm (HxBxL). Verder heeft de Touchpad een 1,2GHz dual-core Snapdragon processor, 1,3 MP Camera, Stereo speaker met Beats Audio, 6300 mAh batterij, micro-USB connector, WiFi b/g/n, 16/32GB opslagruimte, Gyro- en accelerometer, kompas en light sensor.


HP Pre 3
Ook kondigde HP gisteren de Pre 3 aan. De eerste Pre betekende veel goeds voor HP, de tweede generatie verkocht echter een stuk minder. Met de Pre 3 hoopt HP weer volop in de markt mee te kunnen doen. Als we naar de specificaties kijken, zijn we wederom aangenaam verrast.

Zo krijgt dit toestel een 1,4GHz Qualcomm MSM 8×55 CPU, 512MB RAM, 1230 mAh batterij, 3,6 inch display met een resolutie van 800×480 pixels, 5 Megapixel camera met led-flash, 720p HD video opname mogelijkheid, Front facing camera voor videobellen en Mobile Hotspot. Verder is het scherm multi-touch en heeft de Pre 3 ook een fysiek qwerty toestenbord. Waarmee het ook een beetje in het vaarwater van de Blackberry komt, die momenteel als een van de weinige fabrikanten nog toestellen ontwikkelen met een fysiek toetsenbord.

HP Veer
Als laatste kondigde HP de Veer aan. Dit is een een vrij compacte slide telefoon. Toch heeft de Veer zeer nette specificaties, zo heeft het toestel een Snapdragon CPU met een kloksnelheid van 800MHz, 5 Megapixel camera, Touchstone compatability, 8GB opslagruimte en accelero en proximity sensor. HP zal met de Veer vooral de budget markt gaan proberen te veroveren.

De Pre 3 en de Veer zullen beide op WebOS versie 2.2 gaan draaien. Het is nog niet bekend of deze drie nieuwe producten van HP ook in Nederland beschikbaar komen. De TouchPad, Pre 3 en de Veer zullen deze zomer in elk geval eerst op de Amerikaanse markt verschijnen.

Hieronder nog enkele foto’s van de drie nieuwe producten van HP.