1 min

Sony heeft vandaag bekend gemaakt met een nieuwe S-serie laptop te komen. Deze laptop zou door een tweede batterij geschikt zijn voor extreem lang gebruik. Sony belooft een accuduur tot wel veertien uur.

Met deze laptop zal Sony vooral de zakelijke gebruiker aanspreken die veel onderweg is en daardoor veel aanspraak zal maken op zijn accuvoorziening. Door middel van een tweede optionele batterij wordt de accuduur verlengt tot maar liefst veertien uur. Deze tweede batterij zit overigens niet in de laptop verwerkt maar zit er los bij. De laptop hoeft niet worden uitgeschakeld om deze tweede batterij aan te koppelen maar kan gewoon blijven draaien.

Sony ontwierp de VAIO S-serie met het doel de gebruiker zo productief mogelijk te laten zijn. Zo heeft de laptop Dynamic Hybrid Graphics System wat er voor zorgt dat de laptop zelf schakelt tussen de geïntegreerde GPU en de AMD Radeon HD 6000. Zo word er niet onnodig veel energie verbruikt wanneer dit niet nodig is. Daarnaast beschikt de nieuwe S-serie over Fast Boot. Sony claimt tot 50 procent kortere opstarttijd.

De Sony VAIO S-serie zal een afmeting van 13,3 inch gaan hebben en 1,75 kilogram gaan wegen. Prijzen beginnen rond de 1000 euro en de nieuwe modellen zullen eind maart beschikbaar zijn.