1 min

Tags in dit artikel

, ,

De positie van Apple’s topontwerper Jonathan Ivy is niet meer zeker nadat hij heeft aangegeven terug te willen verhuizen naar Groot Brittannië. Ontwerper Jonathan Ivy is volgens vele kenners samen met Jobs verantwoordelijk voor het minimalistische design van Apple’s producten.

Ivy zou van plan zijn om zijn aandelen te verkopen en terug te keren naar zijn geboorteland om daar zijn kinderen naar school te laten gaan. De waarde van Ivy’s aandelen worden geschat op zo’n 30 miljoen dollar. De ontwerper kocht deze aandelen in 2008 voor slechts 100 dollar per stuk. Ivy mag de gekochte aandelen echter pas na drie jaar verkopen.

Apple is echter niet zo blij met dit nieuws. Ivy heeft voorgesteld om te willen reizen tussen Groot Brittannië en de Verenigde Staten maar Apple is van mening dat wanneer Ivy verhuisd zijn positie binnen het bedrijf niet meer te handhaven is. Ivy zou volgens vele een goede opvolger zijn voor Steve Jobs die eerder dit jaar opnieuw noodgedwongen ziekteverlof moest opnemen. Met een eventuele verhuizing zou de kans op de positie van CEO bij Apple aanzienlijk afnemen.