1 min

Tags in dit artikel

, ,

Research in Motion gaat mogelijk zijn BlackBerry Messenger ook uitbrengen op iOS en Android. Mogelijk zouden Androidgebruikers moeten gaan betalen voor de BlackBerry Messenger, beter bekent als Ping. Dit claimt de website BGR op basis van gesprekken met verschillende betrouwbare bronnen.

Volgens BGR zal RIM als eerst zijn applicatie naar de Android Market willen brengen en uiteindelijk ook naar Apple’s App Store. Het zou mogelijk gaan om een betaalde applicatie of een abonnementsvorm van BlackBerry Messenger. Deze nieuwe versies van Ping zullen wel een uitgeklede vorm zijn van de messenger die we van de BlackBerry’s zelf kennen.

Volgens BGR zou het uitbrengen van Ping op andere platformen een rare keuze zijn omdat de messenger juist vele gebruikers naar BlackBerry toestellen toe trekt. Anderzijds speelt het uitbrengen van Ping op andere platformen wel in op de irritaties die bij RIM bestaan over concurrenten als WhatsApp en KIK. Het uitbrengen van Ping op Android en iOS zou dus een breder marktaandeel in de messengerdienst kunnen betekenen.

De geruchten gaan dat we in ieder geval de applicatie op Android kunnen verwachten. Dit zou komen door het feit dat de applicatie veel makkelijker te ontwikkelen is op een Open Source platform. RIM heeft nog niet gereageerd op de geruchten.