1 min

Opera heeft een eigen applicatiewinkel geopend die onderdak biedt voor applicaties van verschillende platformen. Na een succesvolle testperiode in februari is de winkel nu helemaal klaar voor het grote publiek.

Vanuit de nieuwe winkel zijn er appliciaties voor Android, BlackBerry, Palm, Symbian en Windows Phone te downloaden. Alleen applicaties voor Apple’s iOS ontbreken nog. Apple laat het namelijk niet toe dat applicaties voor haar platform buiten haar eigen App Store om worden aangeboden. Opera heeft inmiddels laten weten wel plannen te hebben om applicaties voor Apple’s apparaten beschikbaar te maken. In de winkel kan gezocht worden naar applicaties welke doorgelinkt zullen gaan worden naar Apple’s eigen App Store.

Opera ontwikkelde de applicattiewinkel samen met Appia. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicattiewinkels voor derden. De winkel is volgens Opera en Appia nu al een groot succes. In de testperiode die in februari plaatsvond gebruikten al ruim vijftien miljoen mensen de winkel en werden er elke dag meer dan 700.000 applicaties uit de winkel gedownload.