1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Versie 4.3 van Apple’s iOS is nu al beschikbaar en te downloaden. De nieuwste versie werd samen met de komst van de iPad 2 aangekondigd en zou pas op 11 maart beschikbaar komen. Desondanks is versie 4.3 nu toch al voor iedereen te downloaden.

Steve Jobs sprak op 2 maart op het Apple event over de nieuwe iPad en het daarbij horende iOS. De CEO van het bedrijf liet weten dat iOS 4.3 op 11 maart beschikbaar zou komen, samen met de lancering van de iPad 2. Ondanks het feit dat iOS 4.3 momenteel al te downloaden is, spreken verschillende websites alweer over de komst van iOS 5. Deze zou begin april samen met de vernieuwde versie van MobileMe aangekondigd moeten worden. In iOS 5 zou voornamelijk de cloud een grote rol gaan spelen.

Versie 4.3 kent verschillende nieuwe features en updates. Zo vinden we onder andere Personal Hotspot waarmee je data van de iPhone 4 kan delen met maximaal vijf andere devices. Daarnaast is iTunes Home Sharing toegevoegd, deze nieuwe dienst moet het makkelijker maken om muziek, video’s, applicaties en documenten te delen met meerdere pc’s in een netwerk. Verder zijn er verbeteringen te vinden in AirPlay en Safari. Door verschillende updates en optimalisaties zouden deze programma’s makkelijker en beter gaan werken. Verder vinden we de nieuwe ondersteuning van de Apple Digital AV adapter en verschillende kleine updates in Ping en settings.