1 min

Tags in dit artikel

, , ,

DICE heeft bevestigd dat de singleplayercampagne in Battlefield 3 een stevige hap zal worden. De gebruiker zal meer dan twaalf uur nodig hebben om de campagne uit te spelen. Ook zal de campagne een stuk rauwer worden dan het vorige deel uit de Battlefield-reeks.

DICE laat weten dat de singleplayer een stuk minder humoristisch en slapstick zal worden dan de campagne uit Bad Company 2. Daarentegen zullen de missies een stuk grauwer, harder en moeilijker zijn. De ontwikkelaar wil daarmee het derde deel realistischer dan ooit maken. Ook speelt DICE in op de vaak geroepen klacht dat singleplayers vaak te kort zijn.

De ontwikkelaar laat wel weten dat de focus nog steeds vooral op de multiplayer ligt. Wel is DICE van mening dat als het een ontzettend goede singleplayer campagne aflevert, er automatisch meer spelers naar de multiplayermodus zullen verhuizen. Ook is DICE van mening dat de singleplayer een goede training is voor mensen die nog niet eerder de multiplayermodus hebben gespeeld. Deze eerste ervaring kan volgens DICE een beetje te overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers. De singleplayermodus zou de gebruikers hierop goed voorbereiden volgens de ontwikkelaar.