1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren meldde Network World dat het op twee Samsung-laptops dezelfde keyloggersoftware heeft aangetroffen. Nu blijkt dat het waarschijnlijk toch niet om een keylogger ging, maar om een falsepositive.

F-Secure deed onderzoek naar de keylogger door de lokale computerboer te bezoeken en hier laptops te controleren. Hierop trof het geen StarLogger-software aan, zoals wel werd gemeld door Network World dat meldde dat het twee laptops met de software aantrof. F-Secure onderzocht de R540, RF710, QX310, SF510, X125 en NF310 van Samsung, alle zonder resultaat.

Uit verder onderzoek blijkt dat bepaalde antivirussoftware, te verstaan VIPRE van het relatief onbekende Sunbelt, onterecht meldt dat er een keylogger is gevonden indien de map SL in de Windows-map wordt aangemaakt. Dit zette de beveiligingsonderzoeker mogelijk op het verkeerde been. Deze map wordt aangemaakt door de applicatie ‘MS Live Solvak language support’.

Waarom de Samsung-supportmedewerkers zo vreemd reageerden en het bericht bevestigden, is onduidelijk. In een verklaring eerder vandaag liet Samsung al weten dat het om een falsepositive ging en dat al zijn laptops veilig zijn.