1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De FBI heeft afgelopen vrijdag drie grote pokersites uit de lucht gehaald. De websites zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van geld, bankfraude en het aanbieden van illegale kansspelen.

De FBI heeft samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie een aanklacht ingediend tegen de pokersites PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker. Daarnaast geldt de aanklacht ook voor hun managers en eigendommen. Inmiddels zijn er al verschillende aanhoudingen gedaan. Ook zijn er bankrekeningen bevroren. Wanneer zij schuldig bevonden worden hangen er naast geldboetes zelfs gevangenisstraffen boven het hoofd.

In de Verenigde Staten is het verboden om betalingen van illegale online-kansspelen door te voeren. Hier valt het online poker wat op deze sites werd gedaan ook onder. Volgens het Ministerie van Justitie en de FBI hadden de sites een complex systeem gecreëerd om betalingen via omwegen naar verschillende rekeningen te sturen, wit te wassen en vervolgens weg te sluizen naar rekeningen in de Verenigde Staten.

Daarnaast zouden de sites ook banken hebben omgekocht om deze betalingen te accepteren. Vaak betrof dit kleinere banken die moeite hadden om hun hoofd boven water te houden in tijden van crisis. Na het bekend worden van dit nieuws besloten veel spelers om hun geld wat op hun account stond uit te laten betalen. Met die reden zijn de betaalservices al verschillende keren overbelast geraakt. Het lijkt er overigens op dat alleen de .com extencies offline gehaald zijn.