1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De schade die de Japanse game-industrie heeft geleden na aanleiding van de tsunami en de reeks aardbevingen bedraagt omgerekend 61,6 miljoen euro. Dit zou vooral komen door het uitstellen van 31 spellen.

Dit weet het Japanse gamemagazine Famitsu te melden op basis van de gegevens van een marktonderzoek wat het bureau Enterbrain uitvoerden. Volgens Enterbrain is het grootste deel van de schade geleden door de noodgedwongen uitstel van 31 spellen. Onder deze games bevonden zich onder andere Steel Diver, Dead or alive, Motorstorm: Apocalypse en Yazuka to the End. Deze games zouden alle eind maart op de markt verschijnen.

Enterbrain wijt een ander groot deel van de misgelopen inkomsten aan de invloed die de natuurramp had op de lancering van de Nintendo 3DS. Nintendo rekende zelf op verkoopcijfers rond de 1,5 miljoen. De cijfers bleven echter stekken op zo’n 1,2 miljoen verkochte exemplaren. De schadepost zal naar verwachting nog verder oplopen. Momenteel leeft Japan onder de nasleep die de natuurramp met zich mee brengt.