1 min

Als we de website gigaOm mogen geloven dat heeft Apple de domeinnaam iCloud.com overgenomen voor een bedrag van 4,5 miljoen dollar. De domeinnaam verwijst momenteel door naar Cloudme.com. Cloudme.com opereerde enkele maanden geleden nog onder de naam iCloud. Deze website biedt online opslagdiensten aan.

Bronnen rond de website Cloudme.com hebben aan de website Gigaom laten weten dat ze de domeinnaam iCloud hebben verkocht voor 4,5 miljoen dollar. Als dat inderdaad zou blijkt te zijn dan valt daaruit op te maken dat Apple grote plannen heeft met nieuwe online diensten.

iCloud zal dan waarschijnlijk de nieuwe naam zijn voor Apple’s nieuwe online opslagdienst, waarbij zowel muziek, foto’s als video’s in de cloud kunnen worden opgeslagen opslaan. Of de dienst gekoppeld gaat worden aan MobileMe of dat iCloud MobileMe compleet gaat vervangen zal nog moeten blijken. Apple is in elk geval gestopt met de verkoop van MobileMe-pakketten in de winkel.

In juni vindt Apple’s WWDC plaats en dat is waarschijnlijk het moment om de nieuwe dienst aan te kondigen. Op dit evenement worden ook altijd de nieuwe iPhones onthult, grote vraag is of dat ook dit jaar gaat gebeuren. Het WWDC staat dit jaar in het teken van de toekomst van iOS en Mac Os X.