2min

Tags in dit artikel

, ,

Research In Motion, RIM, heeft vandaag twee nieuwe BlackBerry-toestellen gepresenteerd. Dit is gebeurd op het BlackBerry World-event van RIM in Orlando. Het gaat om de BlackBerry Bold 9900 en 9930 die nagenoeg gelijk zijn aan elkaar.

Beide toestellen zullen voorzien zijn van het bekende BlackBerry-toetsenbord en daarnaast zijn ze voorzien van een capacitief touchscreen met multitouch. De schermen hebben een diagonaal van 2,8 inch met een resolutie van 640×480 pixels. Verder zijn ze voorzien van een 1,2 GHz processor, 768 MB interngeheugen, het nieuwe BlackBerry 7-OS en een optical trackpad.

De telefoons beschikken over Near Field Communication (NFC), dit maakt het mogelijk om mobiele betalingen uit te voeren. In principe zijn de toestellen gelijk aan elkaar, maar ze zullen op verschillende markten geïntroduceerd worden. De lancering staat gepland voor aankomende zomer.

BlackBerry 7 OS is het besturingssysteem waar deze toestellen op zullen draaien. De belangrijkste veranderingen zijn de verbeterde browser en de toevoeging van spraakherkenning. De browser is uitgerust met nieuwe JS-functionaliteiten en met HTML5, zoals HTML5-video. De verbetering en uitbreiding van de JS-functionaliteit moet de browser de mogelijkheid geven om veel sneller webpagina’s te kunnen laden. Tevens zit er Docs To Go in het nieuwe besturingssysteem. Dit is een clouddienst die het mogelijk maakt om onderweg Word-, Excel- en PowerPointdocumenten aan te passen, tevens beschikt het over de mogelijkheid om PDF-bestanden te lezen.

RIM heeft tevens bevestigd dat de applicatie voor BlackBerry 6 compatible zijn met het nieuwe besturingssysteem, wel moet er het een en ander aangepast worden en zal de beeldkwaliteit van een aantal applicaties achteruit gaan, dit komt door het grotere scherm. Er zal geen update komen om van BlackBerry 6 naar 7 te upgraden.