1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft een nieuwe versie van zijn iOS gelanceerd. Versie 4.3.3 zal de problemen rondom het opslaan van locatiegegevens verhelpen. Halverwege april ontstond veel ophef toen het nieuws bekend werd dat de iPhone ongevraagd bijhoudt waar je bent.

Apple zou ongevraagd de locaties van iPhones en iPads bijhouden en doorsturen wanneer het apparaat werd verbonden met een computer. Apple reageerde daarop dat het niet de locatiegegevens van zijn gebruikers zou bijhouden, maar dat het ging om een locatie onder meer op basis van WiFi-netwerken. Dat de gegevens permanent op werden geslagen, zou volgens het bedrijf een fout zijn.

Met die reden heeft Apple gister een nieuwe versie van het iOS gelanceerd. In deze versie worden de locatiegegevens van de gebruikers korter opgeslagen zodat zij nog wel locatiediensten aan kunnen bieden. Daarnaast zal de data in iOS 4.3.3 versleuteld worden, iets wat in voorgaande versies nog niet het geval was. Verder zal de nieuwe versie verschillende problemen met de iPod touch oplossen en zou het batterijverbruik omlaag gaan na de update.