1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er zijn opnieuw beveiligingsproblemen gevonden in het PlayStation Network, deze keer gaat het om de website. Het is zeer eenvoudig om een wachtwoord van een PlayStation Network-account te wijzigen, het enige wat je nodig hebt is het e-mailadres en de geboortedatum van de rechtmatige eigenaar.

Sony heeft de betreffende site direct offline gehaald voor onderhoud toen de website Nylevia met dit nieuws naar buiten kwam. Om het wachtwoord van een PlayStation Network-account te wijzigen zijn alleen het e-mailadres en de geboortedatum van de gebruiker nodig. Onder andere deze gegevens werden juist buitgemaakt bij de hack op het PlayStation Network waardoor miljoenen accounts gevaar zouden kunnen lopen.

Echter is deze informatie ook buiten de hack om relatief eenvoudig makkelijk te achterhalen. De website adviseert dan ook om een nieuw e-mailadres aan te maken welke nergens anders gebruikt wordt en deze te koppelen aan je PlayStation Network-account. De website stelt dat het gevaar groter wordt wanneer deze zwakheid bekender word. Volgens de site zou je jezelf kunnen beschermen tegen deze kwetsbaarheid wanneer je een e-mailadres gebruikt wat niet naar jou terug te leiden valt. Sony brengt naar verwachting de website pas weer online wanneer er een betere methode is ontwikkeld voor het aanpassen van het wachtwoord.