1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Research in Motion, de maker van de Blackberry toestellen, is aangeklaagd wegens het misleiden van haar aandeelhouders. RIM zou foute en misleidende verklaringen over de financiële situatie van het bedrijf hebben gegeven.

Dit bevestigde de fabrikant van onder andere de Playbook vandaag tegenover persbureau Reuters. Wel stelt Research in Motion dat de aanklachten niet zouden kloppen. De aanklachten van aandeelhouders zouden betrekking hebben op de periode van 16 december 2010 tot 28 april 2011.

De verklaringen in deze periode zouden specifiek betrekking hebben op een aantal topmannen van het bedrijf. Door deze verklaringen stellen de aandeelhouders dat zij ernstige schade hebben geleden. Research in Motion stelt dat deze aanklachten onjuist zijn en heeft daarom laten weten dat zij zich hevig tegen de aanklachten zal verdedigen.

Afgelopen maand werd bekend dat Research in Motion in het fiscale jaar 2011 meer toestellen dan ooit heeft verkocht. Echter bleef de omzet en winst over het eerste kwartaal achter. Research in Motion liet weten dat dit komt doordat het bedrijf meer geld heeft besteed aan onderzoek en marketing.