2min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett Packard oftewel HP roept wereldwijd klanten op om hun notebookbatterij in te leveren. Deze zouden oververhit kunnen raken en mogelijk gebruikers kunnen verwonden. Het gaat uiteraard niet om alle notebook batterijen van HP maar uit beperkte series. Het is dus verstandig als je een HP laptop hebt om even te kijken of die van jouw hier ook onder valt.

Hewlett Packard Nederland laat weten dat het in totaal gaat om 162.600 gebrekkige notebookbatterijen. Deze batterijen zitten in 32 notebook modellen die tussen juli 2007 en juli 2008 zijn verkocht. Het gaat hierbij om verschillende varianten van de HP Pavilion, Compaq Presario, HP G6000 en G7000, HP Compaq 651x, 671x, 6520s en 6720s. Betrokken HP-klanten krijgen gratis een veilige vervangende batterij als ze hun huidige exemplaar inleveren. HP kon ons helaas niet vertellen hoeveel laptops met een mogelijk gebrekkige batterij er in Nederland zijn verkocht. De leverancier benadrukt dat het probleem alleen betrekking heeft op de batterij, niet op de notebook zelf.

Sinds mei 2011 krijgt HP in Noord-Amerika diverse klachten binnen van gebruikers die klaagden dat de batterij van hun notebook oververhit raakte. In zeven gevallen liepen de gebruikers brandwonden op. Eén persoon kreeg last van ademhalingsproblemen en 36 keer was er sprake van brandschade.

Het is niet de eerste keer dat HP een terugroepactie op touw zet. In april 2006 riep HP wereldwijd 15.700 batterijen terug wegens brandgevaar. In oktober 2008 werden wereldwijd zo’n 35.000 batterijen teruggeroepen, omdat deze eveneens oververhit raakten. In mei 2009 werden ruim 70.000 batterijen teruggeroepen en vorig jaar moesten 54.000 batterijen worden teruggehaald. De batterijproblemen doen zich overigens niet alleen bij notebookbatterijen voor. Ook van de digitale camerabatterij van het type Photosmart R707 riep HP in juni 2006 gebruikers wereldwijd op om 679.000 camera’s te retourneren, ook wegens brandgevaar.

Om te kijken of de terugroepactie ook voor jouw HP laptop geldt, heeft HP een speciale website in het leven geroepen.

HP is overigens niet de enige fabrikant die batterijen heeft moeten terughalen ook andere fabrikanten hebben hier al meerdere malen aan moeten geloven, al lijkt HP wel vaak de klos te zijn.