2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Cross-play is een erg interessante techniek en werd meer dan eens genoemd op de E3 beurs in Las Vegas. Dit gebeurde vooral in de hoek van Sony die op de laatste dag van de beurs iets vrij indrukwekkends liet zien.

Sony toonde namelijk een PS Vita en een PlayStation 3 die aan elkaar gekoppeld waren middels een lokale router. Als eerste betrof het hier een spel wat je zowel vanaf de Vita als de PlayStation 3 kan starten en spelen: Ruin. Deze RPG speelt zich af in een middeleeuwse setting en wanneer er op een van de consoles het spel wordt gepauzeerd en opgeslagen, is het mogelijk om een kleine tien seconde later het spel verder te speler op het andere console.

Daarnaast slaat de savegame niet alleen de start van het level op, maar is het daadwerkelijk mogelijk om halverwege een level, missie of gevecht over te schakkelen van de PS Vita naar de PlayStation 3 en vice versa. Zoals eerder vermeld zijn beide apparaten gekoppeld via een lokale router waarover de kleine savegames worden verstuurd, deze bestanden zijn slechts 250KB groot waardoor het volgens een Sony-medewerker zelfs mogelijk zou moeten zijn om deze acties uit te voeren via 3G.

De grote vraag is natuurlijk of je straks ook 2 exemplaren moet kopen van de game of dat één exemplaar volstaat, hierop kon Sony op dit moment nog geen antwoord geven. Voor het opslaan van je savegames in de cloud hoeft in elk geval niets betaald te worden.