1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een 36-jarige gijzelnemer heeft urenlang een vrouw in een motel in de Amerikaanse staat Utah gegijzeld. Via Facebook hield hij zijn familie en vrienden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van zijn gijzelactie.

De 36-jarige Jason Valdez sloot zichzelf en een vrouw op in een kamer van een motel in Utah. De politie zat hem namelijk op de hielen wegens een drugs-aanklacht. Valdez hield het slachtoffer onder schot met een pistool en maakte gedurende de gijzeling diverse foto’s met zijn mobiel. Deze foto’s plaatste hij vervolgens op zijn Facebook-account.

Enkele van zijn Facebook-vrienden probeerden de man te overtuigen te stoppen met de gijzelactie en zichzelf over te geven aan de politie. Andere vrienden waarschuwden de man waar de politie zich schuilhield en gaven details over de omsingeling.

Valdez schreef in zijn laatste bericht dat hij van plan was om de vrouw te laten gaan. Maar dat werd hem onmogelijk gemaakt omdat de politie net op dat moment de motelkamer binnenviel. Daarop zou de man op de politie hebben geschoten. Bij de volgende poging van de politie om de kamer binnen te komen probeerde de man zelfmoord te plegen, door op zichzelf te schieten. Hij is in kritieke opstand opgenomen in het ziekenhuis. De gegijzelde vrouw bleef ongedeerd.