1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft 11 miljoen websites met de extensie .co.cc verwijderd uit de resultaten van Google Search. Het bedrijf heeft hiervoor gekozen omdat het overgrote deel van deze sites te ‘spammy’ zijn.

.co.cc is tevens geen officiële secundaire extensie zoals bijvoorbeeld .co.uk of .com.au dat wél zijn. De extensie co.cc wordt geleverd door een Koraans bedrijf genaamd Co.cc dat bezit heeft over het domein http://co.cc en zodoende een secundair subdomein simuleert. Google heeft het bedrijf .co.cc geclassificeerd als een gratis host en maakt nu gebruik van het eigen recht om domeinen te blokkeren. Google heeft onlangs de systemen aangepast om misbruikte subdomeinen te signaleren.

Via het .cc-domein worden dubbel zo veel Phising-aanvallen gepleegd in vergelijking met andere domeinen. In de tweede helft van 2010 vonden er bijna 5000 aanvallen plaats, het grootste gedeelte hiervan was weer afkomstig van de .co.cc-adressen.

Volgens Co.cc zijn er meer dan 11 miljoen domeinen geregistreerd en zijn er bijna 6 miljoen accounts. Met deze cijfers is deze extensie één van de grootste ter wereld.