1 min

Tags in dit artikel

, ,

Spotify heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten uitbreidt naar de Verenigde Staten.

Dit heeft Spotify zojuist bekendgemaakt. Gebruikers in de VS kunnen op dit moment hun e-mailadres opgeven op de website van Spotify. Zij zullen dan de eerste zijn die een invite krijgen voor de dienst. Het is nog niet bekend wanneer iedereen lid kan worden en een abonnement kan nemen.

Spotify moet in de Verenigde Staten tegen een aantal diensten opboksen, zoals Rhapsody en Rdio, beide aardige grootheden in de Verenigde Staten. Bij Rhapsody is het mogelijk om voor tien dollar per maand een abonnement te nemen. Gebruikers kunnen dan elf miljoen tracks streamen, tegenover de dertien miljoen tracks van Spotify die beschikbaar zijn vanaf vijf dollar per maand. Het is dan ook de vraag of Spotify met zijn tien miljoen leden in Europa ook veel leden kan verwerven in de Verenigde Staten.

In een verklaring laat Spotify weten: "We hebben onze landingspagina nog voor lancering bijgewerkt. We kunnen nog geen specifieke info geven over de lancering ben ik bang, we werken hard om de dienst zo snel mogelijk in de VS te lanceren. Het enige wat we kunnen zeggen: houd deze pagina in de gaten!". Het is verder ook nog niet duidelijk met welke muzieklabels Spotify deals heeft gesloten.

Update 19:35: verklaring Spotify toegevoegd en andere informatie.