1 min

Tags in dit artikel

,

HTC heeft gisteren via Facebook aangekondigd dat het bedrijf gaat beginnen met het uitrollen van unlockte bootloaders voor de eigen telefoons.

In eerste instantie gaat het om twee telefoons die alleen in de Verenigde Staten een unlock krijgen, naast de HTC Sensation, die wereldwijd van een unlock voorzien wordt. Naast de Sensation krijgen in de Verenigde Staten de HTC Evo 3D van Sprint en de HTC Sensation 4G bij AT&T ook een ontgrendelde bootloader.

HTC begint in augustus met het uitrollen van de update om de telefoons klaar te maken voor een unlock. Dan zijn de bootloaders nog niet daadwerkelijk geünlockt. Dit zal in september komen. Met deze aankondiging komt HTC de belofte na die het eerder maakte over ontgrendelde bootloaders. Dit na de felle kritiek eerder toen HTC besloot dit niet te doen. Naast deze 3 telefoons gaf HTC ook aan dat ze gaan komen met vrije bootloaders voor alle andere telefoons.

Een belangrijke reden voor een open bootloader is het feit dat het dan makkelijk is om een eigen variant van Android op de telefoon te zetten. De meeste fabrikanten hebben een eigen grafische schil voor hun Android-telefoons. Deze schil is voor sommige gebruikers niet prettig en die hebben liever een andere variant. Dit is dus binnenkort mogelijk op een telefoon van HTC. Onder andere een aantal Samsung-telefoons en de Nexus S hebben al een ontgrendelde bootloader.