1 min

Tags in dit artikel

,

De Britse politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar de acties van LulzSec de woordvoerder van de hacktivisten gearresteerd. De woordvoerder ging schuil onder de naam ‘Topiary’. LulzSec heeft bevestigd dat de man inderdaad de woordvoerder van de groepering is en dat hij gearresteerd is.

Topiary werd vaak als de woordvoerder van de hackersgroep bestempeld wanneer het ging om buitenstaanders die informatie willen verkrijgen over de groep. De woordvoerder zou tevens betrokken zijn bij verschillende aanvallen, onder anderen op HBGary, Westboro Baptist, Gawker, PayPal, Visa, Mastercard en verschillende overheidsinstanties.

Topiary is pas 19 jaar oud en werd door de Britse politie in zijn huis op de Shetland Islands ingerekend. Inmiddels is hij overgebracht naar London, terwijl zijn huis is onderzocht door de politie.

Ook in Lincolshire is de politie tot actie overgegaan. In die plaats werd een Brit van 17 jaar oud ondervraagd naar aanleiding van het onderzoek. Hij werd niet gearresteerd.

De leider van LulzSec, Sabu, heeft via Twitter bevestigd dat de politie Topiary heeft gearresteerd. Hij plaatste de volgende tweet:
‘RIP Topiary Fuck the police And as for the "doxers" you proved how clueless you ALL were when you posted he was from Sweden over 9000 times.’