2min

KFA2, een Europese tak van fabrikant Galaxy, komt met nieuwe NVIDIA-videokaarten die meer dan twee beeldschermen kunnen aansturen. Hiermee is het een tegenhanger van AMD’s Eyefinity-technologie.

De nieuwe MDT-serie (multi display technology) omvat vooralsnog twee videokaarten: een GTX560 Ti (GTX 560 Ti MDT X5) die vijf beeldschermen kan aansturen en een G210 (210 MDT X4) die vier beeldschermen kan handhaven. Om deze functie mogelijk te maken heeft het bedrijf de IDT ViewXpand VMM1402 chip gebruikt.

De GTX560 Ti MDT X5 neemt twee uitbreidingssloten in beslag en draait op de standaard kloksnelheden, wat 822 MHz voor de GPU en 4008 MHz voor het 1GB GDDR5-geheugen. De videokaart heeft vier mini-HDMI-aansluitingen, één DVI en één DisplayPort.

De G210 MDT X4 heeft genoeg aan één uitbreidingsslot en wordt passief gekoeld. Deze videokaart heeft 16 Cuda Cores waarbij de GPU werkt op een kloksnelheid van 589 MHz. De G210 heeft 1GB DDR2-geheugen dat draait op 800 MHz.

De videokaart heeft twee DMS59-aansluitingen. Wel worden er bij deze videokaart twee adapters geleverd die de DMS59-aansluitingen moeten omvormen in twee DVI-aansluitingen per stuk; vier in totaal dus. Deze DVI-poorten zijn daarbij single-link, waarbij er een maximum resolutie van 1920 bij 1080 pixels voorhanden is.

Beide videokaarten komen met twee jaar garantie en worden geleverd met de WinSplit Revolution software, dat van pas kan komen met het ordenen van de beeldschermen.

KFA2 heeft door de tijd heen enkele opmerkelijke NVIDIA-videokaarten uitgebracht. Zo kwam het bedrijf op te proppen met een GTX460 die beeldsignalen draadloos kon uitzenden. Ook een wit PCB was niet ongebruikelijk bij het bedrijf.