1 min

Tags in dit artikel

,

Een 10-jarig meisje heeft een lek ontdekt in verschillende games voor Android en iOS. Hierdoor is het mogelijk om de tijd te versnellen in games zoals Farmville en Tiny Tower.

De hackster deelde haar bevindingen op Defcon Kids in Las Vegas, een hackersbeurs voor kinderen. Ze ontdekte dat als je de klok van een tablet of mobiele telefoon vooruitzet, je de game kunt manipuleren. Met dit trucje hoef je bijvoorbeeld bij Farmville geen uren te wachten op je volgende oogst.

De gamester, die door het leven gaat onder de naam CyFi, kwam het lek op het spoor toen ze zich verveelde en een manier zocht om het spel te versnellen. Toen ze met de klok van haar telefoon speelde kwam ze tot deze ontdekking.

Hoewel veel games beveiligd zijn tegen deze manier van vals spelen, vond de hackster een manier om deze beveiliging te omzeilen. Als je de WiFi-verbinding van je telefoon of tablet afsluit en vervolgens in kleine stappen de tijd vooruit spoelt, is het kinderlijk eenvoudig om deze beveiliging te omzeilen. De gamedevelopers hebben dit nooit getest en wisten daarom niet van het bestaan van dit lek. Zo zie je maar weer hoe creatief de geest van een kind kan zijn.

Welke games nog meer gevoelig zouden zijn voor deze zogeheten exploit, heeft de de jonge hackster niet bekend gemaakt. Deze truc zou eveneens werken bij het spel Tiny Tower, zo meldt iPhoneclub.