De CEO van Google, Larry Page, en de CEO van Oracle, Larry Ellison, moeten van de rechter beide aanwezig zijn bij een gesprek op 19 september waarin wordt gekeken of de patentrechtszaak tussen beide partijen kan worden geschikt. Dit heeft de rechter bepaald aldus verschillende Amerikaanse media.

De patentstrijd tussen Oracle en Google loopt sinds vorig jaar en gaat over de patenten op Java die Oracle in bezit kreeg nadat het Sun had overgenomen. Oracle stelt dat Google inbreuk maakt op die patenten met het mobiele besturingssysteem Android en wil daarvoor een schadevergoeding zien. Google is het hier uiteraard niet mee eens.

De rechter heeft het wel zwaar met de kemphanen, beide partijen stelden eerder al eisen die buiten alle proporties waren. Zo wilde Oracle een schadevergoeding van 6 miljard dollar en wilde het dat Larry Page persoonlijk aanwezig zou zijn om vragen te beantwoorden. Google stelde daartegenover dat een vergoeding van 0 dollar meer op zijn plaats is.

De rechter wordt mogelijk een beetje moe van deze patentstrijd en heeft besloten dat er op 19 september een gesprek zal plaatsvinden om tot een oplossing te komen. Om dit gesprek kracht bij te zetten eist de rechter dat beide CEO’s hierbij aanwezig moeten zijn. Of dit het gewenste zal hebben zal de toekomst uitwijzen.