1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft op de IDF 2011 twee nieuwe diensten gedemonstreerd die het mogelijk gaan maken om met mobiele Android- en iOS-apparaten content te delen met de pc. De mobiele apparaten kunnen worden gepaird met de pc via een versleutelde draadloze Wifi verbinding. Met deze verbinding kunnen er foto’s, video’s en tekstberichten gesynchroniseerd worden. De eerste applicatie heet Pair & Share en zal half oktober beschikbaar zijn.

Intel laat weten dat de twee apps deel uitmaken van het computing continuum’-framework. Hiermee wil Intel allerlei verschillende apparaten naadloos met elkaar laten communiceren ongeacht de fabrikant, platform of type apparaat. Vanaf half oktober moet de app en de basissoftware voor de pc beschikbaar komen. Daarna zal je dus niet langer afhankelijk zijn van de meegeleverde software van bijvoorbeeld Samsung of HTC, door Intel’s nieuwe software komt er één uniform softwarepakket.

Later dit jaar zal ook nog de Teleporter Extender app vrijgegeven worden. Met deze app kunnen Android- en iOS- apparaten inkomende gesprekken en sms-berichten doorsturen naar de pc met de Intel software. Echter zal het niet mogelijk worden inkomende gesprekken via de pc te beantwoorden en uitgaande gesprekken te voeren. Wel kunnen er berichten worden ontvangen en verzonden.

Acer, Lenovo en Toshiba gaan hun systemen standaard van de basissoftware voorzien. Intel demonstreerde tijdens de keynote van CEO Paul Otellini een versie zoals die er volgend jaar uit gaat zien.