1 min

Microsoft maakt momenteel grote veranderingen door. Dit stelt Steve Ballmer, CEO van het bedrijf in diverse uitingen tegenover de Amerikaanse Media.

Volgens Ballmer zijn deze veranderingen zo drastisch dat de CEO stelt dat Windows opnieuw is uitgevonden. Daarnaast zorgen vernieuwingen in Windows Phone en nieuwe clouddiensten ervoor dat Microsoft verschuift van een software-ontwikkelaar naar een internetbedrijf met een scala aan werkgebieden en diensten. Of de ontwikkelingen binnen Microsoft ook echt zo groots zijn moet nog blijken. Er valt echter niet te ontkennen dat Windows 8 behoorlijk vernieuwend is in Windows-perspectief.

Wanneer we echter naar Windows Phone kijken valt dit nog behoorlijk tegen. Dit geeft de CEO van Microsoft dan ook toe en laat weten dat Windows Phone inderdaad nog niet zo uit de verf is gekomen zoals het bedrijf had gehoopt. Daarnaast spreken de tegenvallende verkoopcijfers en het lage marktaandeel voor zich. Wel laat Ballmer weten dat de feedback die hij ontvangt van Windows Phone-bezitters hoop schept. Zo stelt de CEO dat hij nog niet blij is met waar Windows Phone momenteel staat maar wel optimistisch is over de toekomst.