2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vrouwen kunnen hun hart ophalen: HTC introduceert volgende maand in Nederland een nieuwe ladyphone, een smartphone speciaal voor vrouwen. Het toestel zal uitgerust zijn met een aantal features die helemaal zijn afgestemd op de wensen van de vrouw.

Al eerder gingen er geruchten de ronde dat HTC met een nieuwe ladyphone op de markt zou komen. Dit toestel had de codenaam ‘Bliss’. HTC heeft nu aangekondigd dat de smartphone voor vrouwen als HTC Rhyme door het leven zal gaan.

Het toestel beschikt over een aantal functionaliteiten die speciaal voor vrouwen zijn ontworpen. Zo gaat er een kubusje (charm) paars oplichten als er iemand belt of een berichtje stuurt. Dat is niet alleen leuk als je telefoon naast je ligt, maar vooral erg gemakkelijk als een vrouw haar telefoon zoekt in haar handtas. Daarnaast verschijnt het toestel in een neutrale witte en donker paarse variant (of "plump" zoals HTC de kleur omschrijft).

Naast de charm is de HTC charm ook uitgerust met een docking station, een hoesje en speciale oordopjes.


Qua technische specificaties is de HCT Rhyme niet spectaculair. Het toestel is uitgerust met een 1 Ghz single-core Snapdragon processor en een super LCD-scherm van 3,7 inch met een resolutie van 480×800 pixels. Verder beschikt het toestel over 768MB aan RAM-geheuren, een 5 megapixel camera met flits aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Ten slotte draait het toestel op Android 2.3.4 (Gingerbread).

De HTC Rhyme is niet de eerste ladyphone die op de markt verschijnt. In 2009 introduceerde Samsung de Marina S7070, een telefoon met een speciale diamantstructuur op de achterzijde. Vorig jaar lanceerde Alcatel de Alcatel-TO 808, een toestel waarvan sommigen zeiden dat deze op een poeder- of spiegeldoosje leek. Ook verscheen eerder al de Samsung Galaxy Ace, welke destijds met hoesje en portemonnee van Supertrash werd geleverd.