1 min

Computerfabrikant Asus heeft de laatste tijd niet bepaald stilgezeten. Half augustus lanceerde Asus de zelfontworpen dualcore GTX580. Tevens kondigde het bedrijf aan dat ze in oktober een serie ultrabooks gaat lanceren in New York. Maar dat is nog niet alles: gisteren maakte Asus bekend dat ze drie nieuwe all-in-one PC’s gaat lanceren. De eerste is inmiddels al verkrijgbaar.

Het gaat om de ET2210 met een scherm van 21,5 inch, de ET 2410 van 23,6 inch en de ET2700 van 27 inch. Alle deze modellen beschikken over 1080p LED touchscreens, tweede generatie Intel Core-processoren, twee maal USB 3.0 en drie maal USB 2.0-poorten, HDMI-input, WiFi, e-SATA en een ingebouwde webcam. De opslagcapaciteit kan oplopen tot 1TB en het interne geheugen tot 8GB DDR3. Een Blu-ray speler is optioneel.

Volgens Asus is de vraag naar compacte en betrouwbare all-in-one PC’s die dezelfde prestaties kunnen neerzetten als traditionele desktops zeer groot, zowel op de zakelijke markt als bij consumenten. Door de nieuwe tweede generatie Intel Core-processoren kunnen gebruikers volgens Asus makkelijker, sneller en comfortabeler dan ooit werken.

Het goedkoopste model, de ET2410, is vanaf vandaag verkrijgbaar en heeft een prijs van 899 dollar. De andere twee modellen zullen vanaf oktober en november verkrijgbaar zijn. Over de prijzen van deze modellen wil Asus nog niks zeggen. Vanaf welke datum deze all-in-one PC’s verkrijgbaar zijn in Nederland is niet bekend.