2min

Tags in dit artikel

,

De nieuwe iPhone 5 zal een sterke upgrade zijn ten opzichte van zijn voorganger. Een van de upgrades is mogelijk de zogeheten Assistant-feature. Hiermee kunnen gebruikers diverse functies op de iPhone bedienen via spraak.

Dat schrijft de website 9to5mac, die zegt dat ze de nieuwe iPhone 5 in handen heeft gehad. Volgens de techwebsite beschikt de iPhone 5, net als de iPad 2, over een dualcore-A5-processor. Verder heeft de nieuwe iPhone 1 GB aan intern geheugen en een 8 megapixelcamera, waarmee gebruikers panoramafoto’s kunnen maken.

Maar de grootste verbetering is toch wel de Assistant-feature. Om deze functie te activeren, moeten gebruikers de homeknop een paar seconden ingedrukt houden. Vervolgens verschijnt er een microfoonicoontje in beeld, wat betekent dat de functie geactiveerd is.

Met Assistant kunnen gebruikers enkele functies van de iPhone 5 met hun stem bedienen. Zo is het mogelijk om een bericht te typen: de software zet de spraak om in letters zodat er een bericht op je toestel verschijnt. Andere toepassingsmogelijkheden van deze functie zijn het invoeren van een nieuw agendapunt, een reminder instellen voor een afspraak, de weg vragen op de navigatie-app, vragen waar een contactpersoon zich bevindt of de ingebouwde calculator gebruiken om een rekensom op te lossen dankzij de integratie met Wolfram Alpha.

Niet alleen de gebruiker communiceert op deze manier met de iPhone 5: het toestel praat terug tegen de gebruiker. Zo is het mogelijk dat de nieuwe iPhone het zojuist gedicteerde bericht hardop voorleest. Als de gebruiker zegt dat het bericht correct is, stuurt het toestel het bericht door aan de door jou genoemde persoon. Een ander voorbeeld is dat de iPhone aan de gebruiker vraagt naar welk e-mailadres hij een bericht moet sturen, zakelijk of privé.

Apple zou nog werken aan een functie om door middel van spraak bepaalde nummers op te vragen en deze af te spelen.

Volgens een bron die bekend is met de software werkt Assistant ontzettend goed. Gebruikers hoeven niet langzaam en op een monotome, robotachtige stem tegen het toestel te praten: de iPhone 5 reageert op dezelfde wijze op de spraakherkenning als de een tegen de ander praat. Dat is iets dat we nog even moeten afwachten: volgens het laatste nieuws zal Apple op dinsdag 4 oktober over de nieuwe iPhone gaan praten.