2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de laatste geruchten komt Apple binnenkort met een nieuwe manier om apps aan te bieden. Normaal gesproken kun je apps voor iOS alleen downloaden uit de App Store als deze gratis zijn of als je ervoor hebt betaald. Apple lijkt nu met een nieuw model te komen, waarbij gebruikers een app kunnen uitproberen alvorens ze deze aanschaffen. Een app krijgt een zogenaamde testperiode mee en als deze is afgelopen zal de app automatisch verwijderd worden. Daarna kan men er alsnog voor kiezen om de app tegen een vergoeding aan te schaffen.

Dat meldt de website The Tech Erra. De technologiewebsite bestudeerde de broncode van iTunes 10.5 beta 9 en stuitte daarbij op een verrassing.

In de broncode zijn een aantal strings opgenomen die erop wijzen dat Apple mogelijk apps gaat ‘verhuren’ in de toekomst. Volgens de website verschijnt er een pop-up venster die de verhuurstatus van een applicatie weergeeft. Een van deze vensters zou zeggen dat de app aan het einde van de huurperiode automatisch verwijderd wordt uit je iTunes-bibliotheek. Een ander venster zou zeggen "deze app zal worden verwijderd van je computer".

Met het nieuwe aanbodmodel wil Apple gebruikers waarschijnlijk eerst de gelegenheid geven om een app te testen alvorens zij overgaan tot aankoop. Door deze lagere downloaddrempel zullen gebruikers eerder een betaalde app downloaden en uitproberen. Hiermee wil Apple naar alle waarschijnlijkheid tegemoet komen aan app-ontwikkelaars om makkelijker hun producten te kunnen verkopen in de App Store.

Nieuw is de mogelijkheid niet. Sommige betaalde apps bieden gebruikers al de mogelijkheid om hun app eerst te testen alvorens deze daadwerkelijk te kopen. Deze regeling is bij ongeveer éénvijfde van alle apps uit de Windows Phone 7 Marketplace van toepassing.