1 min

Met inmiddels meer dan tien miljoen verscheepte exemplaren is de lancering van Battlefield 3 de grootste ooit voor uitgever Electronic Arts. Dit stelde John Riccitiello tijdens de bekendmaking van de halfjaarlijkse cijfers.

Jammer genoeg deed noch Riccitiello, noch Electornic Arts iets uit de boeken over hoeveel exemplaren van deze tien miljoen verscheepte exemplaren er inmiddels precies verkocht zijn. Er werd geen woord gerept over het aantal digitale of fysiek verkochte spellen. Electronic Arts maakte enkel bekend dat de game bijna drie miljoen keer ge-preorderd zou zijn. Echter zal Electronic Arts ongetwijfeld op korte termijn nog wel met cijfers op de proppen komen.

Ondanks dat spelers hier en daar nog wat klagen over bugs en problemen met de servers word de game erg goed ontvangen onder de nieuwe eigenaars. Daarnaast was er wel een ander apart voorval. Nieuwe eigenaars kregen namelijk op de dag van de release(!) de melding dat ze het nog maar eens moesten proberen om 01:00 ’s nachts. Wanneer deze tijd echter uitgezeten was, was het tijd voor veel actie. Of al deze actie het echter gaat winnen van concurrent Modern Warfare 3 moet nog blijken.