1 min

Adobe maakt een einde aan de ontwikkeling van een Flash-plug-in voor mobiele besturingssystemen zoals Android. Wel zegt het softwarebedrijf bugfixes en beveiligingsupdates te blijven leveren voor Android en de PlayBook.

De techwebsite ZDNet.com beschikt over een e-mail waarin Adobe deze verklaring doet. Het heeft deze in handen gekregen van welingelichte bronnen die bekend zijn met het reilen en zeilen van Adobe.

Adobe zegt in deze verklaring dat het zich in de toekomst zal focussen op het ondersteunen en stimuleren van Flash-ontwikkelaars om met Adobe AIR aan de slag te gaan voor alle appwinkels. Het wil Flash Player niet langer beschikbaar stellen voor nieuwe webbrowsers en nieuwe versies van mobiele besturingssystemen. Het softwarebedrijf zal zich in de toekomst richten op apps voor mobiele telefoons, HTML 5 en zogeheten ‘expressive content’. Wel zal het bedrijf beveiligingsupdates en bugfixes uitgeven voor huidige Android-versies en de PlayBook.

Apple heeft altijd een hekel gehad aan Flash. Het noemde deze technologie "verouderd". Daarnaast zou het te veel bugs bevatten en het mobiele besturingssysteem te zwaar belasten. Volgens Adobe heeft Apple altijd opzettelijk de ondersteuning van de Flash Player op de iPhone getorpedeerd. Het softwarebedrijf gaf vorig jaar aan helemaal klaar te zijn met Apple en zich niet langer te richten op de ontwikkeling van Flash voor de iPhone en iPad.