2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er gaat opnieuw een wild gerucht de ronde over de nieuwe Xbox. Volgens de Franse website XboxGen zal Microsoft aanstaande januari meer informatie geven over de nieuwe console op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas.

XboxyGen zegt de informatie vernomen te hebben uit een geheime bron die goed bekend is met het reilen en zeilen bij Microsoft. Hij zegt dat het Amerikaanse computerbedrijf al vanaf 2005 bezig is met het creëren van de opvolger van de Xbox 360. Dit project zou in twee fasen uitgevoerd worden. In de eerste fase, genaamd Infinity, neemt het team van Microsoft de hardware onder handen. In de tweede fase, Loop, staat de software centraal.

Volgens de anonieme, welingelichte bron heeft Microsoft al veel vorderingen gemaakt met het ontwikkelen van de nieuwe gamingconsole. Volgens de bron weet Microsoft ons op de aankomende CES-beurs meer te vertellen over de capaciteiten van de nieuwe console. Deze beurs staat van 10 tot 13 januari 2012 gepland.

De bron weet wel al te melden dat de nieuwe Xbox over een hexacoreprocessor zal beschikken. Verder is de console voorzien van 2 GB DDR3-geheugen. Of dit ook klopt, is onduidelijk gezien Microsoft geen uitspraken doet over de opvolger van de Xbox 360.

De codenaam Loop zijn we al eerder tegengekomen in de berichtgeving over de nieuwe Xbox. De blogger MS Nerd wist onlangs te melden dat de nieuwe console voorzien zal zijn van diverse ARM-processoren en zal draaien op een aangepaste versie van Windows 9. Weer andere bronnen vertellen ons dat de console over AMD-processoren zal beschikken. Volgens andere geruchten toont Microsoft de nieuwe console op de E3-beurs van 2012.

Het is niet onverstandig om de verhalen voorlopig niet allemaal te serieus te nemen, want er zullen er waarschijnlijk nog genoeg verschijnen de komende tijd.