2min

Tags in dit artikel

, ,

Wie een film wil kijken, huurt of koopt een dvd of Blue Ray. Maar een film bekijken kan tegenwoordig ook via Youtube. De online videodienst van Google had al een groot aantal films in zijn assortiment en deze is sinds gisteren aanzienlijk uitgebreid.

Wellicht dat je er nooit eerder bij had stilgestaan, maar Youtube biedt meer dan alleen filmpjes van haar gebruikers. Twee jaar geleden maakte Youtube haar aspiraties om volledige films aan te bieden bekend aan het publiek. Sindsdien zijn de eerste films van een aantal kleine studio’s gratis online te zien, maar sinds mei van dit jaar pakt Youtube het groots aan en stelt het (tegen betaling) duizenden films uit Hollywood beschikbaar.

Gisteren kondigde Youtube aan dat het de volgende grote stap zet in het online aanbieden van films. De videodienst heeft met Disney afspraken gemaakt om honderden films op de website aan te bieden. De komende weken rolt het honderden films uit van Walt Disney Studios, Pixar en DreamWorks Studios. Liefhebbers kunnen binnenkort dus genieten van films zoals "Cars", "Alice in Wonderland" en "Winnie the Pooh", maar ook van kaskrakers zoals "Pirates of the Caribbean".

Gebruikers betalen 2,99 dollar om oudere films te bekijken en 3,99 voor de nieuwste films. Na betaling hebben ze dertig dagen de tijd om de film te bekijken.

Helaas is deze dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. In Nederland moeten we het doen "Het paard van Sinterklaas", "Minoes" en "Abeltje". Deze films zijn gratis te bekijken op www.youtube.com/movies. Of Youtube deze dienst in Nederland ook gaat uitbreiden op korte termijn is niet bekend.