1 min

Stichting Brein heeft als reactie op het debat van deze week laten weten dat het desnoods achter de individuele uploaders aan gaat. Brein zegt dit te doen als de Tweede Kamer geen actie onderneemt en een downloadverbod instelt. Zonder een downloadverbod is het voor Brein onmogelijk om bijvoorbeeld websites als The Pirate Bay geblokkeerd te krijgen en te verbieden.

Stichting Brein laat weten dat rechthebbende zich alleen kunnen verdedigen tegen illegaal downloaden met de wetgeving die er ligt. Als er geen downloadverbod komt dan moet men de wet waarin staat dat het verboden is om auteursrechtelijk bescherm materiaal te uploaden en te verspreiden zo optimaal mogelijk benutten. Wat dus inhoudt dat Brein ook achter de individuele uploader aan gaat.

Mensen die zich in veel gevallen niet zullen kunnen verdedigen tegen de dure advocaten van Brein. De reactie van Brein lijkt een beetje op een dreigement richting de Tweede Kamer, maar zo is het niet bedoeld volgens de directeur van Brein, Tim Kuik. Kuik geeft aan dat hij voorstander is van een downloadverbod zodat de grote partijen aangepakt kunnen worden.