1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft zijn applicatiewinkel genaamd Windows Store voor het toekomstige besturingssysteem Windows 8 onthuld. Ontwikkelaars worden aangemoedigd om populaire apps te maken. Ook het ontwikkelen van applicaties moet makkelijker worden gemaakt. Dat blijkt uit een presentatie van Microsoft op een evenement voor ontwikkelaars.

Windows 8 zal in de herfst van 2012 verschijnen en zich voornamelijk richten op de tablet en touchscreen markt. Het bedrijf stelt echter dat Windows 8 ook gewoon te gebruiken is op standaard computers. Vooralsnog lijkt het er op dat de Metro-interface ook is uit te schakelen, maar dan kan men echter geen gebruik meer maken van de Windows Store.

Windows applicaties kunnen in verschillende programmeertalen ontwikkeld worden. Het door Microsoft gebruikte controle programma zal ook voor de programmeur beschikbaar zijn zodat de kans op goedkeuring vergroot wordt.

In februari zal de Windows 8 bèta-versie verschijnen en vanaf dan kan er getest gaan worden. Wereldwijd zijn er 1,25 miljard Windows-pc’s actief. Iets minder dan de helft daarvan sloot in de afgelopen twee jaar een Windows 7 licentie af. Het is vanaf februari ook al mogelijk om gratis apps toe te voegen aan de Windows Store. Het toevoegen van betaalde apps volgt in een later stadium.