1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ontwikkelstudio Codemasters komt een spin-off van haar inmiddels bekende Dirt-serie. Showdown zal in mei 2012 op de markt verschijnen en richt zich op de favoriete bezigheden van rally-coureur Ken Block.

In Showdown zal bijvoorbeeld de door Block bedachte Gymkhana spelmodus weer terugkeren en zal de game vooral draaien om het uitvoeren van stunts en het toebrengen van schade aan andere auto’s. Echter is er ook nog gewoon een ouderwets stukje rally in de game te vinden zoals je gewend bent van de rally-game Dirt. De Dirt-serie is voortgekomen uit de Colin McRae Rally-games.

Colin McRae zelf was een groot rally-coureur welke verschillende wereldtitels binnen de rally wereld op zijn naam mocht schrijven. McRae overleed echter in september 2007 nadat hij bij een helikopterongeluk om het leven kwam. Ken Block, een goede vriend van McRae, laat nu zijn geest voortleven in de Dirt-serie.

Codemasters laat nadrukkelijk weten dat het hier om een spin-off vam de Dirt-serie gaat en de game mag absoluut niet gezien worden als Dirt 4. Net als bij de rest van de serie is de game behoorlijk arcade opgezet. Volgens Codemasters wordt door de arcadegerichte opzet het uitvoeren van stunts een stuk makkelijker gemaakt. De ontwikkelaar laat weten dat het spel zowel offline als online modi aan boord zal hebben en in mei 2012 in de schappen te vinden zal zijn.