1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Electronic Arts, Nintendo en Sony Games hebben zich teruggetrokken uit de coalitie die voor de omstreden Amerikaanse piratenwet stemt. Hiermee brokkelt de steun voor de omstreden Stop Online Piracy Act steeds verder af.

SOPA geeft de Amerikaanse regering en auteursrechthouders het recht om via DNS-blokkades complete domeinen af te sluiten als zij vermoeden dat er auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt aangeboden. Sinds er een lijst is verschenen van bedrijven die de SOPA wet steunen, lijkt de kritiek steeds verder aan te zwellen. Het domeinregistratiebedrijf GoDaddy verloor naar schatting een half miljoen dollar doordat klanten hun registraties bij andere aanbieders onderbrachten. De onderneming heeft nu verklaard toch maar tegenstander van de wet te zijn. Inmiddels blijken ook Nintendo, Sony Games en Electronic Arts stilletjes van de lijst verdwenen. De muziektak van Sony staat nog wel vermeld, evenals de Entertainment Software Association (ESA) waarvan alle gamebedrijven lid zijn.
Vorige maand liet Wikipedia al zijn ongenoegen blijken over de nieuwe wetgeving door te dreigen met het tijdelijk offline halen van de website.

Momenteel zijn de technische bedrijven flink verdeeld of ze nu voor of tegen de SOPA-wetgeving zijn. Zo zijn Microsoft, Sony Music en Intel nog voorstander van de SOPA-wet.

Maar zijn bedrijven als Google, Twitter, Facebook, Yahoo, Mozilla en eBay tegen de SOPA-wetgeving. De kans is echter groot dat de lijst met voorstanders kleiner gaat worden nu meer partijen terugkomen op hun beslissing om de wet te steunen.