2min

Samsung weet ons vanmorgen te melden dat het met een opvolger komt van de zeer populaire Galaxy Ace smartphone, de Galaxy Ace Plus. Naast de Galaxy S-serie is de Galaxy Ace een van de beter verkochtte Galaxy producten van Samsung. De Galaxy Ace richt zich namelijk niet op het highend maar op het middensegment en is daar het afgelopen jaar goed geslaagd. Samsung hoopt waarschijnlijk in 2012 opnieuw goed te scoren, door de Ace van een update te voorzien, middels de Ace Plus.

De nieuwe Galaxy Ace Plus beschikt waarschijnlijk over een 1 GHz single-core processor, waar de voorganger het moest doen met een 800 MHz processor. Ook qua opslagcapaciteit is het toestel wat vooruit gegaan, nu kan met maximaal 3 GB aan apps en multimedia opslaan op het toestel maar dit kan worden uitgebreid met een micro-SD kaartje van maximaal 32 GB.

Ook qua design is het toestel op de schop gegaan. Het design is volgens Samsung minimalistisch vormgegeven met stijlvolle afgeronde hoeken. Uiteraard zullen we het toestel binnenkort aan een review onderwerpen om te kijken of we het eens zijn met deze uitspraak van Samsung. Het formaat van het toestel is een tikkeltje toegenomen, waar de Ace beschikte over 3,5 inch scherm, heeft de Ace Plus een scherm van 3,65 inch.

Het toestel komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2012 met een adviesprijs van 299 euro. Het toestel zal draaien op Android Gingerbread in combinatie met de Samsung Touchwiz interface. Of dit toestel ook zal worden bijgewerkt naar Android Ice Cream Sandwich is niet bekendgemaakt.