1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie gaat het mobiele spectrum (frequenties) voor mobiele telefonie en mobiel internet in oktober opnieuw veilen. Potentiële nieuwkomers zijn onder andere Tele2 en de combinatie Ziggo-UPC.

De veiling van de nieuwe frequenties voor mobiele telefonie en mobiel internet zal via het internet plaatsvinden door middel van een combinatorische klokveiling, waarbij de prijs in stapjes omhoog gaat en een bieder kan aangeven hoeveel vergunningen hij wil verkrijgen tegen die prijs. Door deze veilingmethode ontstaat er een marktconforme prijs en wordt het risico van overbieden ondervangen. De veiling zal in oktober plaatsvinden. De exacte datum is nog onbekend.

De belangstellende kunnen zich aanmelden tot 16 april. Hoe dan ook zullen KPN, Vodafone en T-Mobile meedoen aan deze veiling omdat hun huidige frequenties ook opnieuw worden geveild, de combinatie Ziggo/UPC is ook vernemens mee te doen, Tele2 heeft hier nog geen zekerheid over gegeven.

Op de veiling zullen er verschillende freqenties in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band worden geveild. De frequenties die bij deze veiling worden verdeeld zullen in februari in gebruik moeten worden genomen want dan lopen de bestaande licenties voor GSM900 en GSM1800 af.