1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft op zijn blog onthult dat Samsung en LG definitief hun televisietoestellen zullen gaan uitrusten met Google TV. De eerste LG-televisies worden volgende week op de CES beurs getoond. Samsung zal later dit jaar zijn tv’s op de markt brengen, maar ook Sony gaat weer nieuwe Google TV’s op de markt brengen.

Op de blog van Google staat dat de televisies van Samsung en LG uitgerust zullen worden met Google TV. Volgens de zoekgigant wordt het platform steeds populairder en zijn de activiteiten sinds de update van oktober verdubbeld. Voor het tv-platform zijn 150 apps ontwikkeld en kunnen gebruikers met een Android-smartphone of -tablet communiceren met de televisie-apps. Het televisieplatform van Google werd in 2010 geïntroduceerd en maakte het voor gebruikers mogelijk om te internetten via het televisiescherm. Tot op heden is de dienst nog niet breed aangeslagen. Al eerder brachten Google en Logitech een settopbox op de markt en was Sony de enige fabrikant die Google TV toepaste op een klein deel van het televisie-assortiment.

De eerste tv’s die uitgerust zijn met Google TV 2.0 zullen tijdens de CES beurs getoond worden door LG. Toestellen van Samsung en Sony worden later dit jaar verwacht. Naast deze drie bekende merken zullen ook Marvell, Mediatek en Vizop producten uitbrengen met Google TV. Google TV is momenteel nog niet beschikbaar in Europa.