2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zal in de toekomst niet langer elke update die beschikbaar is voor Windows Phone met de gebruiker communiceren. Alleen voor wie de update beschikbaar is zal een melding krijgen. De beslissing of de update wordt verspreidt komt in handen te liggen van de toestelfabrikanten en de telecomoperators.

Microsoft heeft op zijn blog laten weten te stoppen met de dienst ‘Where’s My Phone Update?’. Met deze dienst werd bekendgemaakt welke updates beschikbaar zijn voor de Windows Phone smartphones. Hierbij werd een enkel onderscheid gemaakt tussen landen en verschillende mobiele operators. Algemeen directeur Eric Hautala laat op zijn blog weten dat gebruikers voortaan moeten wachten tot zij een melding krijgen op hun telefoon waarna ze kunnen updaten.

De melding dat er een update is zal echter pas worden gemeld als de toestelfabrikant en de telecomoperator zich over de update hebben gebogen. Zij bepalen gezamenlijk of de update ook daadwerkelijk wordt verspreidt. Deze methode wordt al langer gebruikt bij Android toestellen. De invoering van de nieuwe update methode komt tegelijk met een nieuwe update voor Windows Phone.

Hiermee verliest Microsoft een soort van unique selling point ten opzichte van Android. Veel gebruikers waren juist blij dat Microsoft bepaalde wanneer een update beschikbaar kwam en werd verspreidt in plaats van dat deze beslissing bij de telecomoperator en fabrikanten ligt. Deze nemen vaak ruim de tijd om updates te bekijken, aan te passen en uit te rollen. Veel gebruikers balen dan ook dat ze vaak ’te lang’ moeten wachten op updates. Nu is de situatie bij Windows Phone gelijk aan die van Android.