2min

Het was een drukke avond gisteren, ook Nokia presenteerde een nieuw product op de Consumer Electronics Show (CES). Nokia gaat de Amerikaanse markt bestormen met een nieuwe Lumia Windows Phone. De Nokia Lumia N900. Dit is een 4G LTE smartphone met 4,3 inch scherm die exclusief door AT&T in de Verenigde Staten gaat worden verkocht.

Het toestel lijkt qua ontwerp identiek te zijn aan de eerdere Lumia smartphones van de Nokia. Alleen is dit toestel net een stukje groter dan de voorgangers. Ook bijzonder is dat dit Nokia’s eerste 4G toestel is met ondersteuning voor LTE.

De Lumia zal in twee kleuren leverbaar zijn, namelijk in cyaan en in het zwart. Behalve het scherm is ook de accu wat groter gemaakt zodat het grotere scherm niet ten kosten gaat van de accuduur. Hoewel beide toestellen beschikken over een single core Qualcomm processor die is afgeklokt op 1,4 GHz, zijn het wel verschillende modellen, aldus de website van Nokia. De exacte verschillen zullen ons duidelijk moeten worden in de benchmarks

Ook beschikt de Lumia 900 uiteraard over een camera, een 8 Megapixel om precies te zijn met een Carl Zeiss 2.2/28 lens. Zoals gezegd zal het toestel exclusief bij AT&T worden aangeboden in de Verenigde Staten. Of dit model ook een Europese versie krijgt is vooralsnog afwachten. De verwachting is dat Nokia eind volgende maand op Mobile World Congress nog meer Lumia telefoons zal presenteren.

De prijs van de Lumia 900 is vooralsnog onbekend, maar zal ongetwijfeld in lijn liggen met andere high-end smartphones.