2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hoewel Kinect voor de Xbox 360 al geruime tijd beschikbaar is, heeft Microsoft op de achtergrond hard gewerkt om deze technologie ook voor de PC beschikbaar te maken. Op de Kinect Blog kondigt het computer- en softwarebedrijf aan dat PC-gebruikers vanaf 1 februari deze technologie ook voor hun desktop kunnen bestellen.

De techniek van Kinect bestaat al geruime tijd, maar deze beschikbaar stellen voor PC-gebruikers is nog niet zo eenvoudig als sommigen misschien denken. De Kinect-camera die de Xbox 360 gebruikt is alleen geschikt om op grotere afstanden van het scherm te gebruiken. PC-gamers zitten daarentegen dichter op hun scherm dan gamefanaten op de Xbox. Daarop moest de software dus aangepast worden.

Begin 2011 kondigde Microsoft al aan dat het de Kinecttechnologie voor de PC beschikbaar wilde stellen. In november stelde Microsoft al een Software Development Kit beschikbaar zodat gelicenceerde game ontwikkelaars de nieuwe technologie konden testen en bestuderen. Mede door het vroegtijdig beschikbaar stellen van deze kit kan Microsoft volgende maand Kinect voor de PC lanceren en zijn er ook al meteen wat spellen beschikbaar.

Het is nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen bij Amazon voor de Kinect Sensor voor de PC. Daar hangt wel een prijskaartje van 250 dollar aan. Het apparaat is vanaf 1 februari beschikbaar in 12 landen, Nederland hoort daar helaas niet bij. Wanneer de Kinect Sensor voor Nederlandse consumenten beschikbaar zal zijn, is op dit moment niet bekend. Ook Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, wilde daarover niets kwijt op de Consumer Electronics Show (CES), die momenteel druk gaande is in Las Vegas.

Kinect is een technologie waarbij gamers niet langer een controller hoeven te gebruiken om te gamen. In plaats daarvan zijn zijzelf de controller. Kinect maakt gebruik van een bewegingssensor die je hele lichaam volgt. In 2011 wist Microsoft 18 miljoen exemplaren van Kinect te verkopen, waarmee het in het Guiness Book of World Records belandde voor het snelst verkopende elektronica-apparaat allertijde.