2min

Tags in dit artikel

, ,

De Finse telecomfabrikant ontwikkelt op dit moment twee applicaties die het vooraf wil installeren op zijn Lumia-toestellen. Het gaat om een routeplanner voor het openbaar vervoer en een app voor augmented reality.

Nokia onthulde het nieuws op de beursvloer van de Consumer Electronics Show (CES) in het Amerikaanse Las Vegas. Met de eerste app die de Finse telefoonfabrikant demonstreerde heet Nokia Transport. Met deze applicatie kunnen gebruikers hun reis met het openbaar vervoer plannen. Het laat zien hoelang gebruikers moeten lopen, op welk tijdstip ze op de tussenstations aankomen en welke dienstlijn ze moeten nemen om op de plaats van bestemming te komen. Op het thuisscherm verschijnt vervolgens een tile waarop een samenvatting van de reis is af te lezen. Pluspunt van deze app is dat de data rechtstreeks bij de vervoersbedrijven wordt opgehaald en dus actuele vertrektijden laat zien.

De tweede applicatie die Nokia op beursvloer toonde is een zogeheten augmented reality app. Hiermee kunnen gebruikers snel een eenvoudig informatie opvragen over bijvoorbeeld slaapplaatsen, restaurants, winkels, bezienswaardigheden, vervoer en ontspanningsmogelijkheden in de omgeving. Door het starten van de app en rond te zwaaien met je telefoon laat Nokia City Lens zien waar je favoriete accommodaties zijn.

Beide applicaties zijn momenteel nog in ontwikkeling. Wanneer deze op de Lumia-toestellen geïnstalleerd of in de Windows Phone Marketplace verschijnen is onbekend.

Nokia kondigde tevens deze week op de CES-beurs aan dat het samen met EA 27 games gaat ontwikkelen voor het besturingssysteem Windows Phone 7. Het gaat zowel om bekende bord- en kaartspellen zoals Monopoly en Yahtzee, maar ook games als The Sims Medieval en Neef for Speed.