Volgens de website Pocketnow zal HTC de filesharing-dienst Dropbox verder gaan integreren in de Sense-interface. In de vierde versie van HTC Sense zullen gebruikers de beschikking krijgen over maar liefst 50 Gigabyte aan opslagruimte, op het moment krijgen de Sense-gebruikers tienmaal zo weinig; 5 GB.

HTC Sense 4.0 zal waarschijnlijk als eerste verschijnen op de HTC Ville en de HTC Edge. Het Chinese bedrijf heeft zich met Sense 4.0 onder anderen gericht op het verbeteren van typografie en het verminderen van visuele rommel, zoals het genoemd wordt. Wanneer het toestel in landschapsmode gedraaid wordt, zullen de tabjes niet langer aan de onderkant van het scherm verschijnen, maar aan de rechter zijkant van het scherm. Overigens zal de landschapsmode ook voor het hoofdscherm ingevoerd worden.

Alle schuifknoppen zullen in Sense 4.0 grijs worden gemaakt. Sense 4.0 wordt dus wat minder fleurig dan de eerdere versies van de skin. Ook de toestellen worden enigszins aangepast, niet langer zullen er vier toetsen onder het scherm worden geplaatst, maar slechts drie.

Het grootste nieuws is echter toch wel de integratie van Dropbox. Wanneer de telefoon voor het eerst wordt ingesteld, zal de gebruiker 50 GB aan opslagruimte krijgen bij de dienst, volledig kosteloos. De Dropbox-opslagruimte zal als een soort ‘drive’ beschikbaar zijn voor het toestel.