2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De meeste data van MegaUpload is voorlopig nog even veilig. De advocaten van MegaUpload hebben met twee grote Amerikaanse hostingpartijen overeen weten te komen dat de data de komende twee weken nog niet zal worden verwijderd.

Het probleem is dat de FBI beslag heeft laten leggen op alle bezittingen van MegaUpload, inclusief de bankrekeningen en PayPal-account waardoor de hosting niet meer betaald wordt en deze leveranciers nu geen geld krijgen voor de beschikbaar gestelde machines. Indien er niet binnen twee weken een oplossing wordt gevonden en de rekeningen worden betaald zullen de hostingpartijen waarschijnlijk overgaan tot het wissen van de gegevens en het opnieuw inzetten van deze machines voor andere klanten.

Het team van MegaUpload laat weten dat zij de hostingbedrijven dankbaar zijn voor "het gunnen van wat extra tijd".

De advocaten van MegaUpload hopen zo snel mogelijk tot een overeenkomst met de overheid van de Verenigde Staten te kunnen komen zodat gebruikers hun bestanden, die zich op de servers van MegaUpload bevinden, veilig kunnen stellen. Het staat echter nog niet vast of dit ook daadwerkelijke gaat lukken. Wat wel vast staat is dat de autoriteiten van de Verenigde Staten een schadevergoeding van 175 miljoen dollar gaan eisen.

Techzine heeft inmiddels ook contact opgenomen met Leaseweb, een Nederlandse hostingprovider die servers leverde aan MegaUpload om te vragen hoe zij hierin staan? Of zij de data al gewist hebben of de advocaten van MegaUpload ook meer tijd hebben gegeven om tot een oplossing te komen. We wachten momenteel nog op een reactie.